Stembevrijder

Stembevrijder
Blog

Stembevrijder

Als zangcoach ben je als het ware een soort van stembevrijder. Wist je dat dit ‘beroep’ bestaat? Ik luisterde van de week een podcastaflevering waar Jan Kortie, stembevrijder, aan het woord was. Hij vertelt daarin dat we zo vaak gevangen zitten in ons hoofd. Of gevangen worden gehouden door onze angsten. Dat we hebben geleerd te denken vanuit ons tekort in plaats van onze overvloed. Die angsten en dat denken vanuit ons tekort kom ik regelmatig tegen tijdens de (zang)lessen.

In feite is resultaatgerichtheid niets anders dan angst (Jan Kortie)

Jan Kortie gaat vervolgens met de interviewster achter de piano zitten en beweegt via improvisatie langs en over de grenzen heen van ons tekort-denken. Een bevrijdende ervaring.

Zo zoek ik samen met mijn leerlingen naar een klank-maken waarin we de norm van de buitenwereld durven loslaten en we zacht leren zijn naar onszelf. Om te ontdekken dat ‘fouten’ vaak veel schoonheid in zich dragen en soms een (uit)weg bieden die we anders niet gevonden hadden. En dat genieten van of lachen om je fouten de weg is tot groei en ontspanning.

Loslaten. Vrijuit zingen.

Welkom met alle angsten en al je geklungel!