Zangles

Zangles

Pianoles // Songwriting // Theorieles

In de zangles werk ik samen met jou aan je technische basis, aan je muzikale ontwikkeling en aan het vermogen je te verbinden met het lied, jezelf te delen in het zingen. De lessen geef ik vanuit mijn studio in Harderwijk.

Bij techniek moet je denken aan:
* Ademsteun, Ademstroom, Betekenis van Adem, Drukbeheersing, Plaatsing, Stembandsluiting, Resonans, Registerbehandeling, Klankkleuren, Larynxposities, Compressie, Klinkeraanpassing, Uitdunnen.. en zo nog meer. Waarschijnlijk zegt dit je niet direct iets, maar zoals je ziet zijn er veel factoren die of in de weg kunnen zitten of die je juist kunnen ondersteunen in het zingen.

We gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt vrijer klank te maken, muziek te maken met je stem.

Bij muzikale ontwikkeling moet je denken aan:
* Het kleuren van je klank, Timing, Improvisatie. Het ontwikkelen van je muzikaal-intuitieve vermogen een liedje in te kleden met jouw muzikaliteit. We spelen in de zangles eigenlijk altijd samen, maken dus live muziek. En we recorden ook regelmatig zodat we kunnen terugluisteren hoe je gezongen hebt.

Bij het leren verbinden met de muziek, met het lied, moet je denken aan:
* Het vermogen in het hier en nu een levende verbinding te creëren tussen jou en het liedje. Je te laten raken als dat aan de orde is. Voelbaar maken wat jij voelt. Open staan, aan staan. Lading meegeven, geen moment ongevuld laten. Je deelt jezelf. This is me. Dit is voor veel mensen een spannend stuk. Ik begeleid je hier in en help je om blokkades te overwinnen, vrijuit te leren zingen.

Een levende verbinding creëren tussen jou en het liedje.

Ik vind het belangrijk zorg te dragen voor een veilige en fijne omgeving, een ontspannen sfeer waarin jij vrijuit kunt ontdekken, durft te klungelen en genieten. Ik begeleid je in de zanglessen op de piano; we maken dus samen muziek.

Ik maak gebruik van meerdere methodieken en technieken waaronder EVTS en CVT. Daarnaast werk ik graag muzikaal-intuïtief. En heb ik in de loop van de tijd erg veel ervaring opgedaan als zanger en zangcoach die ik als vanzelf inbreng.

Ben je nieuwsgierig en wil je met me samenwerken? Stuur me dan een berichtje!

Hieronder een aantal leerlingen van mij in actie, waaronder Iris Verhoek die ik in 2017 heb gecoacht richting de winst van The Voice Kids!

Informatie

Laat hier je mailadres achter en ontvang automatisch meer info omtrent de zanglessen in Harderwijk!